one chyba nie maja swojej animacji tak jak abe czy slig że ich łeb leci w ekran czy coś tylko widać kamienie czy cuś zamiast tego. tak samo jakbyśmy wysadzili mine kamieniem
michu napisał:
ja lubię jeden, przydatny. w odysee gdy chcemy sie łatwo pozbyć latającej miny to wskakujemy w studnie i podczas animacji gdy abe leci i dotknie miny ona wybucha, a my jesteśmy cali
Haha! A najlepsze było to, że nie musiałem tego odkrywać. Zagrałem 1 raz i odrazu mi się zdarzyło. Fajne też są glitche (chociaż nie wiem, czy aby nie specjalnie zrobione przez twórców), że wy dajecie Chanta a Slig biegnie w przepaść.
Najlepsze jak was Scrab goni, a między wami przepaść. Stajesz zaraz za nią i jak scrab ma skakać to ty chant i dziad w dziurę wlatuje
ILoveGlukkons napisał:
To prawda, że jak się w AE pierdnie na Paramita to się rozlatuje na kawałki? xD
michu napisał:
one chyba nie maja swojej animacji tak jak abe czy slig że ich łeb leci w ekran czy coś tylko widać kamienie czy cuś zamiast tego. tak samo jakbyśmy wysadzili mine kamieniem
Za pomocą jakiegoś programu (znalezionego gdzieś na forum) dodałem se zielonego pierścienia i pierda. Zrobiłem się niewidzialny i pierdłem na paramita. Rozleciał się na kawałki podobnie jak mudokon. Najdziwniejsze jest to, że, przeciwnie do tego, co pisze michu, paramity mają własną animację rozlatywania się Twórcy jednak nie wykreowali w grze takiej sytuacji, w której to zwierzątko zostało rozczłonkowane.
Slim napisał:
Weźcie zróbcie jakiegoś screenshota czy cuś, bo nie wiem o który moment chodzi xd
Rozchodzi się o miejsce stacjonowania sligów, zaraz obok rur do odległych krain
Ostatnio edytowany przez Marabit (2010-12-16 16:12:47)
O! I jeszcze to:Chodzi o to że jak powiemy Mudkowi, żeby za nami poszedł i opuścimy ekran, mudek może bez problemu przejść przez "siekacze".
PS. Tak, bardzo lubię i rysowanie w Gimpie
A znacie ten?
Pozostaje pytanie, jak ja się tam do cholery dostałem?
Otóż w Świątyni w Paramonii wystarczy ddcheatem wyjechać ponad ekran, na którym jest kamień którego trzeba dotknąć, aby zobaczyć tę wiadomość
Możesz sterować sobą w tej ramce? To przypomina mi sztuczkę z nieskończoną ilością sligów (http://www.youtube.com/watch?v=xq2kuwKzzEU)
GlockStar
no bo te okienka z informacja to są jakby oddzielne ramki, nikt normalną drogą by tam się nie przedostał
No to może to:
Pewnego razu grając w Oddysee w Mosaic Lines szedłem sobie Ejbiakiem po hasło do dzwonków, oczywiście pogryzły mnie pszczółki, ale wracjąc do drzwiczek zauważyłem cuś dziwnego. Zbyt wcześnie podskoczyłem i pszczółki nie zaatakowały tego medytującego Mudka tylko dalej mnie goniły, gdy "wszedłem do windy" i ruszyłem do góry, winda jechała jakby Abe miał rakietę w d... .
GlockStar
Szkoda, że nie masz tego na żadnym filmie, chyba, że masz . Jak masz to wrzuć. Chce to zobaczyć xD.
Tego mudka-tubylcę dość łatwo ominąć, ale trzeba być szybkim Ja miałem kilka razy tak, jak pisze Login, a ostatnio próbowałem uciec windą przed pszczołami, ale Abe nie chciał jechać.